Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС подолати розбіжності в угоді про припинення вогню

Ізраїльська держава, а також палестинське угруповання ХАМАС повинні вирішити спірні питання, що залишилися, щоб укласти угоду про припинення вогню в Секторі Газа.

Ентоні Блінкен
Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС подолати розбіжності в угоді про припинення вогню

Ізраїльська держава, а також палестинське угруповання ХАМАС повинні вирішити спірні питання, що залишилися, щоб укласти угоду про припинення вогню в Секторі Газа. Державний секретар США заявив, що 90% питань уже узгоджено, але залишаються критичні моменти, в них входить контроль над “Філадельфійським коридором”, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Між Ізраїлем та ХАМАСом ще залишаються актуальними питання щодо обміну ізраїльських заручників та палестинських ув’язнених. Блінкен заявив, що сподівається на те, що США в найближчій перспективі обговорять питання, що залишилися, з Ізраїлем, а посередники, такі як Катар і Єгипет, з ХАМАС.

Раніше Байден запропонував план припинення вогню, проте досі сторони не можуть погодити фінальний варіант угоди. Ізраїльська сторона вимагає безстрокового контролю над “Філадельфійським коридором”, ХАМАС не погоджується на це. Раніше уряд Швейцарії пропонував парламенту країни заборонити ХАМАС.