Зеленський попросив Мелоні бути посередником у переговорах із США щодо постачання Patriot, – ЗМІ


Зеленський попросив Мелоні бути посередником у переговорах із США щодо постачання Patriot, - ЗМІ

Фото: Володимир Зеленський та Джорджія Мелоні (president.gov.ua) Автор: Наталія Кава

Президент України Володимир Зеленський звернувся з проханням прем’єр-міністра Італії Джорджії Мелоні бути посередником у переговорах зі США про передачу Україні систем ППО Patriot.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Messaggero.

“Зеленський задумав посередницьку роль для Риму. Він хотів би, щоб Мелоні, голова G7 до кінця року, підштовхнула Вашингтон до передачі значної кількості Patriot до того, як зоряно-смугасті вибори стануть надто близькими”, – пише видання.

Окрім цього Зеленський та Мелоні обговорили передачу Україні другого комплексу ППО Samp-T, яку було схвалено в червні, однак поставку довелося затримати.

“За останньою інформацією, відправлення Samp-T можна очікувати до кінця вересня, у чому Мелоні запевнила Зеленського”, – сказано у статті.

Що передувало

Після посилення російських обстрілів Україна звернулася до партнерів із проханням про додаткові системи Patriot для захисту від балістичних ракет. Німеччина, США, Румунія та Нідерланди пообіцяли постачання, а Італія – передачу батареї SAMP-T.

Однак наразі у відкритому доступі є інформація лише про передачу Україні системи Patriot від Німеччини. Це сталося на початку липня. Ще один Patriot подарувала Україні Румунія.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua