Ізраїльтяни знову вийшли на вулиці, вимагаючи від влади повернути заручників

Багато жителів Ізраїлю знову вийшли на вулиці з вимогою звільнити заручників, яких утримує організація ХАМАС у Секторі Газа.

Биньямін Нетаньяху
Ізраїльтяни знову вийшли на вулиці, вимагаючи від влади повернути заручників

Багато жителів Ізраїлю знову вийшли на вулиці з вимогою звільнити заручників, яких утримує організація ХАМАС у Секторі Газа. Протести посилилися після нещодавніх повітряних ударів Ізраїлю, внаслідок яких десять людей загинули, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на AP.

Протести відбуваються на тлі тиску на прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з боку США та інших союзників, які закликають до припинення вогню. Проте він відкидає ці вимоги, наставляючи на збереженні контролю Ізраїлю над Філадельфійським коридором — територією на кордоні з Єгиптом.

Ізраїль продовжує військовий наступ. Внаслідок ударів по житлових будинках у Секторі Газа загинули дев’ятеро людей. Серед них є мирні мешканці. До цього було знайдено тіла шести заручників, убитих ХАМАСом. Ізраїльтяни вимагають від уряду укласти угоду про припинення вогню з ХАМАС, але сторони звинувачують один одного у блокуванні переговорів. В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності за вбивство громадянки США.

Раніше “Хезболла” запустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю.