У Генштабі Чехії закликали Захід дозволити Україні бити по військових цілях у РФ

Начальник Генштабу Чехії заявив, що Захід має дозволити Україні використовувати ракети великої дальності для ударів по військових цілях на території РФ.

Карел Ржека
У Генштабі Чехії закликали Захід дозволити Україні бити по військових цілях у РФ

Начальник Генерального штабу Чехії заявив, що Захід має дозволити українській державі використовувати ракети великої дальності для ударів по військових цілях на території РФ, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Radio Prague International.

Політик наголосив, що українці мають повне право захищатися, зокрема атакуючи об’єкти в Росії, інакше їхні можливості обмежені. Карел Ржегка доповнив, що країна-агресор використовує свої ракети проти українських міст і має завдяки цьому перевагу. У свою чергу, українці не мають можливості атакувати російські аеродроми, з яких вилітають літаки, що бомбять цивільні об’єкти.

Також він додав, що операція Збройних Сил України в Курській області показала, що загрози Росії часто залишаються порожніми. Україна продовжує закликати партнерів зняти обмеження щодо використання озброєння далекобійної дії для атак по Росії. Однак не всі країни, такі як США та Німеччина, підтримують це через страх ескалації конфлікту. Раніше міністри оборони Чехії та Італії обговорили підтримку України.

Чехія заявляє, що наступного року російський газ може потрапити в ланцюг постачання до Європи.