6 січня в США посилять заходи безпеки, щоб запобігти повторенню штурму Капітолію

Федеральний уряд посилить заходи безпеки на спільному засіданні Конгресу, яке відбудеться 6 січня 2025 року, де підраховуватимуть голоси виборців штатів.

6 січня в США посилять заходи безпеки, щоб запобігти повторенню штурму Капітолію

Федеральний уряд посилить заходи безпеки на спільному засіданні Конгресу, яке відбудеться 6 січня 2025 року, де підраховуватимуть голоси виборців штатів. Цей захід отримає високий рівень захисту, аналогічний до безпеки під час інавгурації президента, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Washington Post.

Для захисту членів Конгресу буде задіяно представників правоохоронних органів з боку всієї держави. Проте Конгресу потрібно схвалити виділення додаткових коштів для Секретної служби, щоб забезпечити такий захист, як зазначено у запиті Білого дому.

У січні 2021 року прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій, намагаючись скасувати результати виборів, на яких переміг Джо Байден. Тоді загинуло п’ятеро людей. Нещодавно Майкла Спаркса, першого, хто увійшов до Капітолію, засудили до чотирьох років ув’язнення. У США суд виніс вирок бунтівнику, який перший увірвався до Капітолію 6 січня 2021 року.

Засудили чоловіка, який першим увірвався до Капітолію під час бунту.

Exit mobile version