Байден просить продовжити допомогу Україні на 6 млрд доларів, які можуть згоріти у вересні

Адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на продовження терміну дії президентських повноважень.

Джо Байден
Байден просить продовжити допомогу Україні на 6 млрд доларів, які можуть згоріти у вересні

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена направила до Конгресу запит на продовження терміну дії президентських повноважень. Це необхідно для продовження відправки військової допомоги Україні після завершення фінансового року 30 вересня, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Hill.

У рамках PDA залишилося 5,9 млрд. доларів. З цієї грошової суми лише 100 млн доларів не закінчуються до кінця вересня. Джо Байден використав PDA для швидкого надання Україні озброєння із запасів Пентагону. Виділені американським Конгресом кошти призначені для оцінки та відновлення цих запасів.

Запит Джо Байдена на 5,8 млрд. доларів дозволить продовжувати постачання військової підтримки українській стороні партіями невеликого масштабу. Якщо Конгрес не підтримає продовження, можуть виникнути юридичні проблеми з розподілом коштів. Зеленський та Байден невдовзі зустрінуться у Вашингтоні.

Байден відреагував на вбивство ХАМАС ізраїльських заручників.