У Польщі затопило місто через прорив дамби від сильних злив

У Польщі затопило місто Строне-Шльонськи в Нижньосілезькому воєводстві через прорив дамби на річці Моравка, спричиненого сильними дощами.

Наслідки повені
У Польщі затопило місто через прорив дамби від сильних злив

У Польщі затопило місто Строне-Шльонськи в Нижньосілезькому воєводстві через прорив дамби на річці Моравка, спричиненого сильними дощами, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на TVP Info.

Спочатку повідомлялося, що греблі зруйнувалися під тиском води. Проте з часом стало відомо, що було пошкоджено лише її частину. Гелікоптери моделі Мі-17, а також Black Hawk були відправлені для допомоги в евакуації. Ситуація в місті критична – вода зносить все на своєму шляху, у тому числі будинки та автомобілі.

У соцмережах з’явилися кадри, на яких будинок обвалюється і виноситься потоком, а також показана пожежна машина, що затонула. Багато мешканців вимагають евакуації, солдати відрізані від сухопутної колії. Місцеві жителі повідомляють, що у місті немає електрики, води та зв’язку, і ситуація залишається драматичною. Вулиці Одеси також затопило, дерева попадали на дороги, містяни в паніці.

На півночі КНДР через негоду затопило 4 тисячі будинків.