Макрон запропонував на посаду єврокомісара від Франції главу МЗС Сажурне

Перед цим чинний єврокомісар Тьєррі Бретон повідомив про відставку через розбіжності у поглядах з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Макрон запропонував на посаду єврокомісара від Франції главу МЗС Сажурне

Стефан Сежурне

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне може зайняти пост єврокомісара на заміну Тьєррі Бретона, який несподівано подав у відставку. 

Про це пише Politico.

Зазначається, що Сежурне, який був призначений міністром закордонних справ у січні, є близьким союзником президента Франції Еммануеля Макрона та давнім членом президентської партії Відродження. Він працював головою групи Renew в Європейському парламенті до призначення головним дипломатом Франції.

У своїй заяві президент Франції Емманюель Макрон повідомив, що Сежурне відповідає «всім необхідним критеріям» для посади єврокомісара. 

Перед цим колишній французький міністр і член Єврокомісії Тьєррі Бретон повідомив про відставку з посади єврокомісара з внутрішнього ринку ЄС через розбіжності у поглядах з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

  • Раніше стало відомо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вкотре перенесла оприлюднення нового складу своєї комісії.
  • Зазначається, що Фон дер Ляєн тисне на країни ЄС, щоб вони висунули жінок до складу наступної Єврокомісії.

lb.ua