Meta заблокувала російські пропагандистські ЗМІ на своїх платформах

Компанія Meta, власник Facebook, повністю заборонила на своїх платформах російські державні ЗМІ, такі як RT та "Росія сьогодні".

Рука із смартфоном
Meta заблокувала російські пропагандистські ЗМІ на своїх платформах

Компанія Meta, власник Facebook, повністю заборонила на своїх платформах російські державні ЗМІ, такі як RT та “Росія сьогодні”. Ці видання звинувачуються у використанні брехливих методів для прихованого впливу в інтернеті, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Раніше Meta обмежувала рекламу російських ЗМІ та охоплення постів, але тепер повна заборона поширюється на всі платформи компанії, включаючи Instagram, WhatsApp та Threads. Цей крок було зроблено після звинувачень США на адресу співробітників RT у відмиванні грошей та спробі втрутитися у вибори 2024 року.

Хоча Instagram та Facebook вже заблоковані в Росії, WhatsApp залишається популярним серед російських користувачів. США також ввели санкції проти RT та “Росія сьогодні”, звинувачуючи їх у зв’язках із російською розвідкою. Сирський анонсував зміни у базовій підготовці бійців перед відправленням на фронт.

РФ ділиться з Іраном ядерними секретами, це викликає побоювання у США та Британії.