У РФ запустили реєстр електронних повісток, але працює він не скрізь і зі збоями

У РФ запустили сайт реєстру електронних повісток, але він поки що працює лише у трьох регіонах — Сахалінській та Рязанській областях, а також у Республіці Марій Ел.

Військовий документ
У РФ запустили реєстр електронних повісток, але працює він не скрізь і зі збоями

У Росії запустили сайт реєстру електронних повісток, але він поки що працює лише у трьох регіонах — Сахалінській та Рязанській областях, а також у Республіці Марій Ел. Запуск сайту супроводжувався технічними збоями, і доступ до нього з’явився лише 18 вересня, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Медузу“.

Жителі регіонів можуть перевірити наявність повісток, якщо вони мають обліковий запис на порталі “Держпослуги”. Порядок денний вважається врученим через сім днів після розміщення в реєстрі. Після цього призовникам буде закрито виїзд із Росії.

Якщо протягом 20 днів вони не з’являться до військкомату, їм можуть бути накладені додаткові обмеження, включаючи заборону на реєстрацію підприємництва та отримання кредитів. Хоча в Росії офіційно не оголошено нову мобілізацію, триває набір контрактників, а також залучаються іноземці. В Україні автоматизують вручення повісток.

Вигляд повісток змінено, фізичні та електронні варіанти рівноцінні.