Литва планується передати Україні допомогу ще на 50 млн. євро до кінця року

Литва планує надати Україні додаткову допомогу у розмірі 40-50 мільйонів євро до кінця року, наростивши загальну суму до 153 мільйонів євро у 2024 році.

Лаурінас Кащюнас
Литва планується передати Україні допомогу ще на 50 млн. євро до кінця року

Литва планує надати Україні додаткову допомогу у розмірі 40-50 мільйонів євро до кінця року, наростивши загальну суму до 153 мільйонів євро у 2024 році, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на LRT.

Литва має намір вкласти 10 мільйонів євро у виробництво безпілотного комплексу “Паляниця” в Україні. Також планується надання радарів, обладнання для розмінування та системи ППО малої дальності. Лаурінас Кащюнас зазначив, що Литва прагне мінімізувати використання своїх ресурсів, забезпечуючи допомогу Україні за рахунок закупівель на ринку.

Литва активно підтримує Україну, допомагаючи із озброєнням, гуманітарною допомогою та навчанням військових. Вільнюс зобов’язується щорічно виділяти на військову допомогу Україні 0,25% ВВП. З початку війни допомога Литви становила еквівалент 2% її ВВП. Литва і надалі допомагатиме Україні забезпечувати стабільну роботу енергооб’єктів.

Литва розробить національний план евакуації.