У ЄС заявили, що можуть позбавити Грузію безвізового режиму через відкат від демократії

Європейський Союз може призупинити безвізовий режим для громадян Грузії через антидемократичні кроки влади та їхню антизахідну риторику.

Силовики та прапор Грузії
У ЄС заявили, що можуть позбавити Грузію безвізового режиму через відкат від демократії

Європейський Союз може призупинити безвізовий режим для громадян Грузії через антидемократичні кроки влади та їхню антизахідну риторику, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Politico.

Представник ЄС зазначив, що якщо партія “Грузинська мрія” продовжить авторитарну політику, ЄС може тимчасово скасувати безвіз. У рамках візової лібералізації Грузія зобов’язалася захищати права людини та запобігати дискримінації. ЄС планує переглянути ситуацію, якщо буде загроза внутрішній безпеці Шенгенської зони.

З 2017 року громадяни Грузії можуть відвідувати країни ЄС без віз до шести місяців на рік. Але після ухвалення грузинським парламентом закону, схожого на російський закон про прозорість іноземного впливу, відносини із Заходом погіршилися. Це призвело до заморожування процесу вступу Грузії до ЄС та санкцій США проти деяких грузинських чиновників. Штати закликають Грузію спільно привести закон про “іноагентів” до стандартів ЄС.

Німецький уряд розкритикував Грузію за нову спробу ухвалити закон про іноагентів.