Майже половина росіян підтримує виведення військ РФ із України

Через два з половиною роки після початку війни майже половина росіян підтримує виведення військ РФ із України.

Російські військові
Майже половина росіян підтримує виведення військ РФ із України

Через два з половиною роки після початку війни майже половина росіян підтримує виведення військ РФ із України. Цей показник досяг максимуму з лютого 2022 року, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram The Moscow Times та низку інших ЗМІ.

Опитування, проведене з 10 по 17 вересня проектом “Хроніки” та групою Extreme Scan серед 800 росіян віком від 18 років, показало, що 49% громадян виступають за виведення військ та мирні переговори з Україною, навіть без досягнення цілей “спецоперації”, про які говорив Володимир Путін. Проти цього рішення виступили 33%.

Більшість опитаних (63%) хочуть, щоб мирну угоду з Україною було досягнуто протягом року на основі взаємних компромісів. При виборі між світом та мобілізацією 49% обрали світ, тоді як тільки 29% підтримали б нову мобілізацію. 30% респондентів прямо заявили, що не готові брати участь у бойових діях.

З лютого 2023 р. підтримка виведення військ зросла на 9%, тоді цю ідею підтримували 40% росіян. Республіканці в Конгресі звинуватили Байдена в брехні щодо виведення військ з Афганістану.

США домовилися з Іраком про виведення військ до кінця 2026 року.