Мішель на зустрічі з президентом Ірану тиснув на нього через постачання ракет Росії

Глава Євроради Шарль Мішель зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Шарль Мішель та Масуд Пезешкіан
Мішель на зустрічі з президентом Ірану тиснув на нього через постачання ракет Росії

Глава Євроради Шарль Мішель зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Обговорювалося питання постачання іранських ракет Росії, а також регіональна дестабілізація та ситуація з правами людини, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Мішеля у Twitter.

Мішель висловив стурбованість Євросоюзу щодо постачання зброї до Росії та дестабілізації регіону через іранських посередників. Він наголосив на важливості діалогу для запобігання ескалації. За даними джерел, глава Євроради також заявив, що відносини між ЄС та Іраном перебувають на вкрай низькому рівні.

Пезешкіан знову заперечував факт постачання ракет Росії та наміру Ірану створювати ядерну зброю. Однак Шарль Мішель висловив готовність поновити ядерні переговори з Іраном.

Раніше, 10 вересня, глава Держдепу США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності, незважаючи на неодноразові заперечення Пезешкіана. Новим прем’єр-міністром Франції став 73-річний Мішель Барньє.

Чорногорія відкрила шлях до завершення переговорів про вступ до ЄС.