Нова Зеландія запроваджує нові санкції проти Росії та Білорусі

Обмеження стосуються п’яти фізичних та шести юридичних осіб.

Нова Зеландія запроваджує нові санкції проти Росії та Білорусі

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс оголосив про запровадження додаткових санкцій щодо Росії та Білорусі у зв’язку з воєнною агресією проти України.

Про це йдеться в заяві МЗС, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Нові санкції стосуються п’яти фізичних та шести юридичних осіб.

Серед шести юросіб – чотири російські та дві білоруські. Це АТ “Експлуатувальна організація Запорізької АЕС” ДК “Росатом”, Всеросійський НДІ технічної фізики ім. академіка Є.І.Забабахіна, Всеросійський НДІ експериментальної фізики, Національний дослідницький центр “Курчатівський інститут”, а також Білоруське оптико-механічне об’єднання (БілОМО) та Оршанський авіаремонтний завод.

Зазначається, що нові обмеження спрямовані проти суб’єктів, причетних до  окупації Росією Запорізької атомної електростанції, російського військово-промислового комплексу, а також білоруських фізичних та юридичних осіб, які надають підтримку.

  • З березня 2022 року Нова Зеландія запровадила санкції щодо понад 1,7 тис. фізичних та юридичних осіб, а також низку торгових заходів щодо Росії.
  • У травні цього року Нова Зеландія розширила санкції проти Росії. До нового списку увійшли 28 людей та 14 компаній, які надають Росії “військову та стратегічну допомогу”.

lb.ua