У КНДР вирішили підіграти Путіну: Європа на межі ядерної війни


У КНДР вирішили підіграти Путіну: Європа на межі ядерної війни

Фото: Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин (kremlin.ru) Автор: Вадим Ребрина

Північна Корея заявила в неділю, що військова допомога США Україні на суму 8 мільярдів доларів є “неймовірною помилкою” та грою з вогнем проти ядерної держави, якою є Росія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Кім Йо Чжон, впливова сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заявила, що Вашингтон нібито загострює конфлікт в Україні та ставить усю Європу на межу ядерної війни.

“Сполучені Штати та Захід не повинні ігнорувати чи недооцінювати серйозне попередження Росії. Чи справді США та Захід здатні впоратися з наслідками, оскільки вони безрозсудно грають із вогнем проти Росії, яка є ядерною наддержавою?” — сказала Кім у заяві, опублікованій державним інформаційним агентством KCNA.

Нові ядерні погрози Путіна

Нагадаємо, нещодавно російський диктатор Володимир Путін “запропонував” розширити перелік умов застосування ядерної зброї. В оновленій редакції ядерної доктрини агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участі або підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на РФ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав ядерні загрози Путіна “безвідповідальними”.

Учора глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, попередив від “спроб перемогти у боротьбі з ядерною державою”.

Докладніше про те, що відомо про ядерні погрози Путіна і як реагує Україна, – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua