Країни Балтії та Польща шукають фінансування ЄС для Балтійської лінії оборони

28 вересня міністри оборони Естонії, Латвії, Литви та Польщі обговорили у Даугавпілсі фінансування Балтійської лінії оборони з бюджету ЄС.

глави Міноборони Естонії, Латвії, Литви та Польщі
Країни Балтії та Польща шукають фінансування ЄС для Балтійської лінії оборони

28 вересня міністри оборони Естонії, Латвії, Литви та Польщі обговорили у Даугавпілсі фінансування Балтійської лінії оборони з бюджету ЄС. Ханно Певкур, міністр оборони Естонії, наголосив на важливості координації з Польщею та можливості співпраці з Фінляндією, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на сайт Міноборони Естонії.

Проект оборонної лінії підтримує концепцію передової оборони НАТО і зміцнює безпеку ЄС. Певкур висловив надію на фінансування з боку Євросоюзу.

Раніше країни Балтії підписали угоду про створення оборонної лінії вздовж кордонів із Росією та Білоруссю. Польща також розпочала проект “Східний щит”. ЄС розглядає спільні оборонні заходи щодо підвищення безпеки.

Міністри вивчили досвід України у будівництві оборонних об’єктів та відвідали оборонні споруди у Латвії. Балтійська лінія включає опорні пункти та загороджувальні матеріали для стримування можливої ​​агресії. Країни Балтії і Польща виступили проти імпорту в ЄС російського зрідженого газу.

У Литві закликали НАТО збивати російські дрони на території країн Балтії.