“Хезболла” обрала нового ватажка

Після загибелі Хасана Насралли в результаті ізраїльського авіаудару, новим генеральним секретарем організації став Хашим Сафі ад-Дін.

Лідер "Хезболли"
"Хезболла" обрала нового ватажка

Після загибелі лідера “Хезболли” Хасана Насралли в результаті ізраїльського авіаудару, новим генеральним секретарем організації став Хашим Сафі ад-Дін, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Al-Arabia.

Хашим Сафі ад-Дін раніше обіймав посаду голови виконавчої ради “Хезболли” та був двоюрідним братом Насралли. Обрання Сафі ад-Діна відбулося 29 вересня, як повідомили джерела Al-Arabia та Al-Hadath.

Сафі ад-Дін народився 1964 року і був одним із засновників “Хезболли”. Він готувався стати наступником Насралли з 1994 року. Також він був тісно пов’язаний із іранським військовим лідером Касемом Сулеймані.

Хоча Сафі ад-Дін тривалий час залишався у тіні, після смерті Насралли він вийшов на перший план. Його висунули як найвірогідніший наступник. Раніше повідомлялося, що 27 вересня Ізраїль завдав удару по Бейруту, в результаті якого загинув Насралла. “Хезболла” офіційно підтвердила його загибель. “Хезболла” обстріляла північ Ізраїлю, ЦАХАЛ знищила пускову установку терористів.

Раніше “Хезболла” підтвердила смерть Насралли.