У США стурбовані, що Росія може надати надзвукові ракети хуситам

США висловлюють стурбованість чутками про те, що єменські хусити можуть отримати російські ракети, що призведе до дестабілізації регіону.

Ракета "Онікс"
У США стурбовані, що Росія може надати надзвукові ракети хуситам

США висловлюють стурбованість чутками про те, що єменські хусити можуть отримати російські ракети, що призведе до дестабілізації регіону, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Bloomberg.

Лендеркінг прокоментував інформацію про можливі переговори Росії щодо передачі хуситам протикорабельних ракет “Яхонт” (експортна версія “Онікс”). Він зазначив, що будь-яка співпраця між хуситами та Росією у сфері озброєнь була б дуже тривожною.

Ці коментарі пішли після повідомлень Reuters про зустрічі представників Росії та хуситів у Тегерані. Також Володимир Путін раніше погрожував передачею зброї тим, хто бажає завдати ударів по західним цілям.

Ракети “Онікс” можуть вражати цілі на відстані до 300 км. Росія використала їх у війні проти України, випустивши 211 ракет із початку вторгнення, 12 з яких було збито українською ППО. 39-й президент США Джиммі Картер святкує столітній ювілей.

Глави Міноборони США та Ізраїлю обговорили розвиток подій.