В Ізраїлі анонсували відповідь на ракетний напад Ірану


В Ізраїлі анонсували відповідь на ракетний напад Ірану

Фото: прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі (wikipedia) Автор: Наталія Кава

Ізраїль відповість на ракетний напад Ірану на країну. ЦАХАЛ перебуває у стані підвищеної готовності до оборони та наступу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

“Ми перебуваємо в стані підвищеної готовності до оборони і наступу, ми будемо захищати громадян Ізраїлю. Цей [ракетний] обстріл матиме наслідки. У нас є плани, і ми будемо діяти в той час і в тому місці, які ми оберемо”, – заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

За його словами, наразі з боку Ірану немає додаткових загроз для Ізраїлю, це свідчить про те, що ракетний обстріл закінчився. Також цивільним нещодавно повідомили, що вони можуть покинути бомбосховища через годину.

“Під час оборони ми здійснили досить багато перехоплень. Є певні наслідки в центрі і в районах на півдні країни. На даному етапі ми все ще проводимо оцінку нападу, але нам нічого не відомо про жертви”, – додав він.

Що передувало

Сьогодні вдень війська Ізраїлю увійшли на територію Лівану в рамках операції проти “Хезболли”. Метою операції ЦАХАЛу були об’єкти інфраструктури терористів, які знаходяться в південній частині Лівану та загрожують Ізраїлю.

А вже ввечері Іран запустив зі своєї території ракети в бік Ізраїлю. Про те, що відбувається в Ізраїлі – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua