ЦРУ почало вербувати нових інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї після успіху у Росії

Головне розвідувальне агентство США опублікувало інструкції на китайській, корейській та мові фарсі в облікових записах своїх соцмереж.

ЦРУ почало вербувати нових інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї після успіху у Росії

ЦРУ розпочало нову кампанію з вербування інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї, що має стати продовженням успішних спроб зі залучення росіян, пише Reuters.

Головне розвідувальне агентство США опублікувало інструкції на китайській, корейській та мові фарсі у своїх облікових записах на соцплатформі X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn та Dark Web про те, як безпечно зв’язатися з відомством.

“Наші зусилля на цьому фронті увінчалися успіхом у Росії, і ми хочемо переконатися, що люди в інших авторитарних режимах знають, що ми відкриті до співпраці”, ‒ сказав представник ЦРУ, додавши, що управління адаптується до посилення державних репресій та глобального стеження.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Відео мандаринською мовою, опубліковане на YouTube, яке містить лише письмові інструкції, рекомендувало людям зв’язуватися з ЦРУ через його офіційний вебсайт, використовуючи надійні зашифровані віртуальні приватні мережі (VPN) або мережу TOR.

Людей просять надати імена, місцезнаходження та контактні дані людей, не пов’язані з їхніми справжніми особами, а також інформацію, яка могла б зацікавити ЦРУ, попереджаючи, що відповіді не гарантовані та можуть зайняти час.

Реакція Пекіна

Представник китайського посольства Лю Пеньюй звинуватив США у проведенні “організованої та систематичної” кампанії з дезінформації проти Китаю і заявив, що “будь-які спроби вбити клин між китайським народом і КПК (Комуністичною партією Китаю) або послабити їхній тісний зв’язок неминуче зазнають невдачі”.

Російське посольство та місія Ірану в ООН не відповіли на запит видання.

Прагнення ЦРУ збільшити розвіддані зросла через розширення Китаєм співпраці з Росією та Іраном та намагання наростити свою регіональну військову міць.

Ексофіцер ЦРУ отримав 10 років за гратами за шпигунство на користь Китаю

Росія, Китай, Іран і Північна Корея відомі в розвідувальній спільноті США як “важкі мішені” ‒ країни, до урядів яких важко проникнути.

США також намагаються врегулювати конфлікт Ірану з Ізраїлем, його ядерну програму, його все міцніші зв’язки з Росією і підтримку бойовиків.

ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з Путіним”, – The New York Times

Програма ядерної зброї Північної Кореї є ще однією метою розвідки США разом із поставками Пхеньяном зброї Москві для війни проти України.

lb.ua