У Білорусі під час дронової атаки РФ на Україну вибухнув “Шахед”

3 жовтня російські ударні дрони вторглися на територію Білорусі.

БПЛА "Шахед"
У Білорусі під час дронової атаки РФ на Україну вибухнув "Шахед"

3 жовтня російські ударні дрони вторглися на територію Білорусі, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Білоруський Гаюн“.

Один із дронів, ймовірно “Шахед”, вибухнув неподалік міста Калінковичі. Близько 5-ї ранку місцеві жителі почули гучний звук вибуху, і ця інформація була підтверджена кількома джерелами. Вибух стався приблизно о 04:55, коли дрон уже був над містом.

Моніторингові групи повідомили, що “Шахед” залетів у повітряний простір Білорусі і рухався у бік Мозиря, пролітаючи на схід від Наровлі. Відстань між Наровлею та Калінковичами — 40 км, яку дрон міг подолати лише за 11 хвилин. Невідомо, чи здетонував дрон сам, чи був збитий білоруськими ППО.

У ніч на 3 жовтня російська армія запустила Україною 105 дронів, з яких українська ППО знищила 78, а 23 були втрачені. Один із “Шахедів” відхилився і полетів у бік Білорусі. Примітно, що в цей час у небі був вертоліт із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Жителі села на Кіровоградщині, чиє майно постраждало від уламків “шахеда”, отримають допомогу.

“Шахеди” залетіли у Білорусь під час перебування в небі вертольота з Лукашенком.