Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом у разі вторгнення в КНДР

Кім Чен Ин заявив, що країна готова застосувати всі види озброєнь, включаючи ядерне, якщо противник спробує порушити суверенітет КНДР.

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом у разі вторгнення в КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що країна готова застосувати всі види озброєнь, включаючи ядерне, якщо противник спробує порушити суверенітет КНДР, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Кім Чен Ин розкритикував президента Південної Кореї Юн Сук Йоля за його погрози ліквідувати північнокорейський режим. За його словами, якщо хтось спробує використати силу проти КНДР, країна не вагатиметься і застосуватиме ядерну зброю.

Ці заяви пролунали на тлі недавнього військового параду у Південній Кореї, де було продемонстровано балістичні ракети та військова техніка. Президент Південної Кореї попередив Пхеньян, що будь-яке використання ядерної зброї призведе до “рішучої відповіді” від Південної Кореї та її союзників.

Північна Корея активно займається розробкою ядерної зброї і нещодавно заявила про намір значно збільшити її запаси. Наприкінці вересня КНДР також підтримала Росію у її ядерних погрозах, назвавши допомогу США Україні “грою з вогнем”. КНДР намагається створити літак дальнього стеження на базі старого Іл-76.

Держдеп США висловив стурбованість через посилення взаємодії між Росією і КНДР.