Макрон закликав уникати подвійних стандартів щодо воєн в Україні та Ізраїлі

Президент Франції Еммануель Макрон закликав уникати "подвійних стандартів" у конфліктах, особливо у війнах на Близькому Сході та в Україні.

Еммануель Макрон
Макрон закликав уникати подвійних стандартів щодо воєн в Україні та Ізраїлі

Президент Франції Еммануель Макрон закликав уникати “подвійних стандартів” у конфліктах, особливо у війнах на Близькому Сході та в Україні, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Le Monde.

Відкриваючи саміт франкомовних країн, Макрон зазначив, що ці держави можуть відіграти важливу роль у підтримці миру та захисті суверенітету, включаючи Україну, яка постраждала від російської агресії. Він наголосив, що всі людські життя рівні у всіх конфліктах.

Макрон висловив стурбованість ескалацією конфлікту між Ізраїлем та “Хезболлою” в Лівані, який послаблює суверенітет країни. Саміт “Франкофонії” зібрав лідерів десятків країн, включаючи президента Конго та прем’єра Канади. Макрон також обговорив із президентом США Джо Байденом шляхи запобігання війні в Лівані та зміцнення допомоги Україні. Макрон закликає припинити поставки Ізраїлю зброї, яка використовується в Газі.

Байден і Макрон обговорили сценарій перемир’я між Ізраїлем та “Хезболлою”.