Половина снарядів, які використовують Росія, надходять із КНДР

Половина із трьох мільйонів артилерійських снарядів, які Росія використовує щороку у війні проти України, постачається із Північної Кореї.

половина снарядів, які використовує Росія, надходять із КНДР
Половина снарядів, які використовують Росія, надходять із КНДР

Половина із трьох мільйонів артилерійських снарядів, які Росія використовує щороку у війні проти України, постачається із Північної Кореї. За даними західної розвідки, Росія стала залежати від цих поставок після візиту Путіна до Пхеньяну, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на The Times.

Хоча багато північнокорейських снарядів можуть бути несправними, їх кількість дозволила Росії досягти стабільних успіхів на полі бою. Однак Росія продовжує зазнавати значних втрат, втрачаючи до 1200 військових щодня, з яких 480 — у боях за Покровськ.

Росія не здатна одночасно захопити Покровськ і відтіснити українські сили в Курській області без мобілізації, яку Кремль поки що не оголошує. Західні джерела стверджують, що Путін не відступає від своєї мети захоплення України, і переговори найближчим часом малоймовірні.

Раніше стало відомо, що Росія також отримала балістичні ракети від Північної Кореї, а постачання артилерійських боєприпасів погіршило становище ЗСУ на фронті. Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом у разі вторгнення в КНДР.

КНДР намагається створити літак дальнього стеження на базі старого Іл-76.