Великобританія ввела санкції проти російських військових за застосування хімзброї в Україні

Великобританія ввела санкції проти російських військ радіологічного, хімічного та біологічного захисту та їх голови Ігоря Кириллова за використання хімічної зброї в Україні.

Британія
Великобританія ввела санкції проти російських військових за застосування хімзброї в Україні

Великобританія ввела санкції проти російських військ радіологічного, хімічного та біологічного захисту та їх голови Ігоря Кириллова за використання хімічної зброї в Україні, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу уряду Британії.

Російські війська зізналися у застосуванні хлорпікрину, токсичної речовини, вперше використаної у Першій світовій війні. Це порушення Конвенції про хімічну зброю та міжнародне право. Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі заявив, що Лондон активно реагуватиме на такі порушення і продовжить вводити санкції проти Росії.

Великобританія наклала санкції на дві російські лабораторії, пов’язані з розробкою хімічної зброї, і пообіцяла щорічну підтримку Україні на суму 3 мільярди фунтів. Раніше було повідомлено, що Росія застосовувала хімічну зброю на окупованих територіях Запорізької області та в районі Бахмута. США та Великобританія можуть надати Україні дозвіл на використання ракет Storm Shadow по російській території.

Великобританія обіцяє прискорити вже обіцяну допомогу Україні.