Литва виділила ще 13 млн євро на відновлення України


Литва виділила ще 13 млн євро на відновлення України

Ілюстративне фото (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук

Уряд Литви схвалив виділення додаткових 13 мільйонів євро Литовському фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги. Ці кошти підуть на фінансування проєктів із відновлення України.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу уряду Литви.

Міністр фінансів Гінтаре Скайсте наголосила, що Литва продовжує активно підтримувати Україну у сферах освіти, енергетики та інших важливих галузях. Вона також закликала міжнародних партнерів долучитися до цих зусиль, щоб зміцнити віру українців у безпечне та процвітаюче майбутнє.

Від початку війни 2022 року Литва вже спрямувала через Фонд 24 мільйони євро на проєкти відновлення України. Серед них – ремонт освітніх закладів у Бородянці та Ірпені, а також розробка нових ініціатив, як-от проєкт «Школа майбутнього» та програми реабілітації постраждалих від війни.

Загальна сума військової, фінансової та гуманітарної допомоги, наданої Литвою Україні з початку війни, сягнула майже 1,5 мільярда євро.

Допомога Україні від Литви

Країни Балтії – Литва, Латвія та Естонія – продовжують залишатися одними з найактивніших партнерів України, надаючи їй постійну військову підтримку і сприяючи інтеграції в ЄС і НАТО.

Нещодавно стало відомо, що Литва передасть Україні Вільнюську ТЕЦ, яку буде розібрано та доставлено частинами. Докладніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Крім цього, литовська компанія Ignitis Group внесла 4 мільйони євро до Фонду енергетичної підтримки України. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю обладнання для створення 120 МВт потужностей, що дозволить поновити енергетичну інфраструктуру країни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua