Литва виділила ще 13 млн євро на відновлення України

Уряд Литви схвалив виділення додаткових 13 мільйонів євро для Литовського фонду співробітництва з метою відновлення України.

Прапор Литви
Литва виділила ще 13 млн євро на відновлення України

Уряд Литви схвалив виділення додаткових 13 мільйонів євро для Литовського фонду співробітництва з метою відновлення України, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу уряду Литви.

Кошти підуть на проекти у сферах освіти, енергетики та інших важливих галузях. Міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте наголосила, що Литва продовжує активно підтримувати Україну та закликала міжнародних партнерів приєднатися до цих зусиль.

З початку війни Литва вже направила 24 мільйони євро на відновлення України, включаючи ремонт шкіл у Бородянці та Ірпені, а також запуск нових ініціатив, таких як проект “Школа майбутнього” та програми реабілітації. Загальна сума допомоги Литви Україні сягнула 1,5 мільярда євро.

Литва, Латвія та Естонія продовжують підтримувати Україну військовими, фінансовими та гуманітарними ресурсами. Також Литва передасть Україні Вільнюську ТЕЦ, а енергетична компанія Ignitis Group внесла 4 мільйони євро на відновлення української енергетичної інфраструктури. Литва укріпила “зубами дракона” ще один міст через Німан до Калінінградської області.

Литва та Швеція закуплять пікапи та вантажівки для розмінування України.