Росія продовжує отримувати німецьке обладнання для виробництва боєприпасів

У 2023 році німецькі компанії поставили до Росії понад 300 автоматизованих верстатів, які можуть використовуватись для виробництва боєприпасів та деталей транспортних засобів.

Прапор РФ
Росія продовжує отримувати німецьке обладнання для виробництва боєприпасів

У 2023 році німецькі компанії поставили до Росії понад 300 автоматизованих верстатів, які можуть використовуватись для виробництва боєприпасів та деталей транспортних засобів. Це з’ясувала телекомпанія SWR, вивчивши митні документи та відеоматеріали, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на розслідування SWR.

Незважаючи на санкції, німецькі промислові товари продовжують надходити до Росії часто через Туреччину. Такі верстати необхідні автоматизованої обробки металу і використовуються на підприємствах, які постачають російську армію. Приблизно 80% цих верстатів у Росії використовуються для військового виробництва.

Серед компаній, що використовують німецьке обладнання, є “Парсек”, “Камаз” та інші. Більшість постачань йшло через посередників у Туреччині, деякі з яких мають зв’язки з Росією. Німецькі виробники заявляють, що дотримуються санкцій і не знають, як їхня продукція опинилася в Росії. Однак Росія знаходить способи обходити західні санкції, зокрема через країни, такі як Туреччина та Індія. Україна та Чехія домовилися про виробництво артилерійських боєприпасів 155 мм калібру.

Румунія збільшить закупівлі боєприпасів через війну РФ проти України.