Норвегія виділила 88 млн. доларів на розширення виробництва зброї для України

Уряд Норвегії виділить до 967 мільйонів крон (близько 87,5 млн доларів) на чотири нові проекти для збільшення виробничих потужностей.

Арільд Грам
Норвегія виділила 88 млн. доларів на розширення виробництва зброї для України

Уряд Норвегії виділить до 967 мільйонів крон (близько 87,5 млн доларів) на чотири нові проекти для збільшення виробничих потужностей, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Норвегії.

Кошти підуть на підтримку норвезьких оборонних компаній, розробку нової виробничої лінії для ракетних двигунів компанією Nammo, посилення виробництва вибухових речовин та дослідження можливості будівництва нового заводу для їхнього виробництва.

Уряд також збільшить підтримку малих та середніх підприємств, які розробляють технології потреб України. Компанії матимуть змогу отримати фінансування для виробництва обладнання, корисного для українських збройних сил.

Крім того, Норвегія підтримає будівництво четвертої лінії з виробництва ракетних двигунів та співфінансує виробництво гексаміну, ключового компонента для вибухових речовин, які потрібні Україні. Норвегія активно допомагає Україні з початку війни, надаючи зброю, боєприпаси та фінансування для відновлення інфраструктури. Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією.

Норвегія не прийматиме біженців з шести областей України.