Байден – Трампу: займися життям і припини поширювати дезінформацію про шторм


Байден - Трампу: займися життям і припини поширювати дезінформацію про шторм

Фото: екс-президент США Дональд Трамп (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Президент Джо Байден у четвер публічно застеріг екс-президента Дональда Трампа, порадивши своєму попереднику “зайнятися життям” та постаратися допомогти людям, які постраждали від двох руйнівних ураганів, а не поширювати дезінформацію про федеральні заходи реагування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP .

Виступаючи в Білому домі, Байден засудив “безрозсудну, безвідповідальну та нещадну дезінформацію та відверту брехню, які продовжують поширюватися”.

Білий дім і особисто Байден провели кілька днів, засуджуючи Трампа за неправдиві заяви про заходи реагування на стихійні лиха, у тому числі про те, що федеральне фінансування незаконно перенаправляється на потреби людей у країні і що така допомога обмежена сумою 750 доларів. Байден пояснив, що ці 750 доларів – це невідкладна допомога, яка покриє такі термінові потреби, як продукти харчування, підгузки та дитяче харчування.

“Ці 750 доларів, про які вони говорять, містер Трамп і всі ці люди знають, що це брехня – припускати, що це все, що вони отримають. Це просто дивно. Вони повинні це припинити. Вони поводяться так не по-американськи, говорячи про це”, – сказав Байден.

На запитання, чи планує він поговорити з Трампом, щоб переконати його зупинитися, Байден відповів, що цього не робитиме, але потім передав повідомлення прямо в телекамери: “Пан президент Трамп, колишній президент Трамп, живи, мужик. Допоможи цим людям”.

Нагадаємо, у ніч на 10 жовтня потужний ураган “Мілтон” досяг штату Флорида, спричинивши торнадо, повені та підтоплення. Відомо про жертви, внаслідок стихії мільйони людей залишилися без світла.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua