Зеленський зустрівся з Папою Римським і подарував йому картину про різанину в Бучі


Зеленський зустрівся з Папою Римським і подарував йому картину про різанину в Бучі

Фото: президент України Володимир Зеленський та Папа Римський (president gov ua) Автор: Наталія Юрченко

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. Глава держави подарував понтифіку картину про різанину в Бучі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Ansa.

Зустріч Зеленського та Папи Римського тривала близько 35 хвилин у залі бібліотеки, а потім відбулася презентація української делегації.

Понтифік подарував Зеленському литий бронзовий барельєф квітки, що розпускається, з написом “Мир – це тендітна квітка”. Український президент подарував Папі Римському олійну картину “Бучанська різанина. Історія Марічки”.


Зеленський зустрівся з Папою Римським і подарував йому картину про різанину в Бучі

Фото: Зеленський подарував Папі Римському картину про різанину в Бучі (ansa.it)

Це третя зустріч Зеленського та Папи Римського Франциска з початку повномасштабної війни. До цього український президент відвідував Ватикан у травні 2023 року. Також Зеленський та понтифік зустрічалися під час саміту G7 в італійській Апулії.

Поїздка Зеленського за кордон

Цього тижня президент Володимир Зеленський поїхав до Європи з робочим візитом. Глава держави відвідав Хорватію, Велику Британію, Францію та Італію.

Зеленський представив європейським лідерам план перемоги України. Також під час своєї закордонної поїздки глава держави зустрівся з новим генсеком НАТО Марком Рютте. Під час їх зустрічі обговорили питання про скасування обмежень на використання далекобійної зброї для ударів по Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua