Військові Польщі та країн Балтії розповіли, що чекає на Путіна у разі атаки на Європу

Генеральні штаби країн Балтії готуються до можливої ​​агресії Росії, яка, на їхню думку, може спрямувати свої сили на Естонію, Латвію, Литву та Польщу після війни в Україні.

Прапор Литви
Військові Польщі та країн Балтії розповіли, що чекає на Путіна у разі атаки на Європу

Генеральні штаби країн Балтії готуються до можливої ​​агресії Росії, яка, на їхню думку, може спрямувати свої сили на Естонію, Латвію, Литву та Польщу після війни в Україні, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на BILD.

Радник президента Литви з нацбезпеки Кястутіс Будріс зазначив, що союзники готові відповісти, якщо Росія нападе. У разі такого нападу, метою у відповідь стане Санкт-Петербург.

Начальник Генштабу Польщі Раймунд Анджейчак заявив, що якщо Росія перетне кордон Литви, союзники завдадуть миттєвого удару по стратегічних об’єктах у радіусі 300 км. Він наголосив, що європейські країни мають бути готовими до негайних дій, щоб стримати Росію.

Польща закуповує 800 ракет із дальністю до 900 км для негайної відповіді на агресію. Литва та інші країни Балтії готуються до зміцнення оборони, будуючи лінію з опорних пунктів, складів та загорож для захисту від можливого вторгнення. Проект підтримується фінансуванням ЄС та спрямований на забезпечення швидкої оборони союзників. Військові з Кіровоградської області загинули на фронті.

Литовські митники у потягах знайшли військові вантажі, призначені для армії РФ.