США, Корея та Японія створили групу з моніторингу за санкціями проти КНДР

США, Південна Корея та Японія створили нову багатонаціональну групу для контролю виконання санкцій проти Північної Кореї.

Прапор КНДР
США, Корея та Японія створили групу з моніторингу за санкціями проти КНДР

США, Південна Корея та Японія створили нову багатонаціональну групу для контролю виконання санкцій проти Північної Кореї, повідомляє “Кіровоград Кропивнцький” з посиланням на Reuters.

Рішення ухвалено після того, як Росія та Китай заблокували роботу моніторингової групи ООН. Нова структура продовжить діяльність ООН, включаючи звіти про дотримання санкцій, і міститиме вісім країн, включаючи Велику Британію, Францію та Німеччину.

Запуск групи було оголошено 16 жовтня у Сеулі представниками США, Південної Кореї та Японії. Південнокорейський представник заявив, що група має швидко заповнити прогалину в моніторингу, оскільки порушення санкцій Північною Кореєю продовжуються.

США підозрюють, що вето Росії пов’язане з висновками ООН про незаконне постачання зброї з Північної Кореї для війни в Україні. Нова група може стати важливим інструментом для відстеження порушень Пхеньяну, незважаючи на відсутність міжнародної легітимності, властивої операціям ООН.

Також розглядається запровадження санкцій проти осіб та компаній, які підтримують порушення прав людини у КНДР. Нагадаємо, раніше країни Заходу ввели санкції проти Північної Кореї за продаж зброї Росії, яка потім використовувалася для ударів по Україні. У президентських перегонах у США немає явного лідера.

США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги та “інших заходів”.