Армія Ізраїлю ліквідувала чергового командира “Хезболли”

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала Джалала Мустафу Харірі, командира "Хезболли" в районі Кана на півдні Лівану.

Ізраїльські військові
Армія Ізраїлю ліквідувала чергового командира "Хезболли"

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала Джалала Мустафу Харірі, командира “Хезболли” в районі Кана на півдні Лівану, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram-канал ЦАХАЛу.

За даними ЦАХАЛ, Харірі був відповідальний за планування та проведення численних атак проти Ізраїлю. Разом з ним були знищені терористи, причетні до артилерійських ударів та запуску протитанкових ракет.

Операція була проведена під керівництвом Північного командування ізраїльської армії та завдала чергового удару по “Хезболлі”. Станом на 16 жовтня терористи випустили близько 90 снарядів у бік Ізраїлю.

Конфлікт між Ізраїлем та “Хезболлою” загострився з початку жовтня. Ізраїль проводить наземні операції у південному Лівані, щоб відтіснити бойовиків від свого кордону. У ході цих дій Ізраїль втратив 15 солдатів.

Крім того, ізраїльська армія активно усуває лідерів угруповань. Наприкінці вересня було ліквідовано главу “Хезболли” Хасана Насралла, а його наступник Хашим Сафі ад-Дін також, за повідомленнями, загинув внаслідок авіаудару, хоча офіційного підтвердження немає. Також було знищено Саїда Аталлаха Алі, високопоставленого члена військового крила ХАМАСу в Лівані. Раніше армія Ізраїлю ліквідувала двох наступників лідера “Хезболли” Насралли.

Армія Ізраїлю оприлюднила кількість втрачених солдат у Лівані.