Лідери країн ЄС на саміті обговорять міграцію в Європі та допомогу Україні

На саміті лідерів ЄС головною темою 17 жовтня стане міграція.

Прапор ЄС
Лідери країн ЄС на саміті обговорять міграцію в Європі та допомогу Україні

На саміті лідерів ЄС головною темою 17 жовтня стане міграція. Також планується обговорення підтримки України у захисті від російського вторгнення та заклик до припинення вогню на Близькому Сході, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Очікується напружена дискусія щодо нелегальної міграції. ЄС прагне посилити контроль на зовнішніх кордонах та зміцнити співпрацю з партнерами, щоб запобігти нелегальному потоку мігрантів. Незважаючи на скорочення кількості мігрантів цього року до 166 тисяч, зростання їхньої кількості на кордоні з Білоруссю та на Канарських островах викликає занепокоєння. Польща закликає ЄС посилити закони про депортацію та протистояти використанню мігрантів як інструменту тиску з боку Росії та Білорусі.

Володимир Зеленський візьме участь у саміті, презентуючи свій план перемоги. План складається з п’яти пунктів і містить три секретні програми. Хоча західні лідери висловили підтримку Україні, повного плану поки що не схвалено. Генсек НАТО Марк Рютте зазначив, що документ потребує більш глибокого обговорення всередині альянсу. ЄС “повчиться на прикладі Італії” в питанні депортації мігрантів.

Президент Євроради озвучив теми, які обговорюватимуть на саміті ЄС.