Автомобільний концерн Stellantis може ліквідувати одразу кілька легендарних марок: у чому причина


Автомобільний концерн Stellantis може ліквідувати одразу кілька легендарних марок: у чому причина

Фото: Stellantis може ліквідувати одразу легендарних марок (Getty Images) Автор: Константин Широкун

Автомобільний концерн Stellantis може ліквідувати одразу кілька відомих брендів, які останнім часом є збитковими. Але у них є ще 2-3 роки, щоб урятувати становище.

Про це заявив генеральний директор корпорації Stellantis Карлос Таварес, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Automotive News.

Він заявив, що нове керівництво почне переглядати склад Stellantis, і є ймовірність, що не всі 14 брендів переживуть цей процес. Поки що вони захищені та профінансовані – щонайменше до 2026 року.

Такі великі бренди як Fiat, Opel/Vauxhall, Citroеn та Peugeot оптимізація навряд чи торкнеться. Наразі лінійка Chrysler зараз складається лише з мінівену Pacifica, проте наступного року американська марка має намір повернути Voyager, а 2026-го випустити кросовери разом із Dodge. Бренд Ram останнім часом має серйозні проблеми з якістю, які нещодавно привели до відкликання майже півтора мільйона машин по всьому світу.

Окрім того, під питанням може опинитися доля DS Automobiles, а також Maserati, продаж якої в 2024 році обвалився. При цьому остання готує низку новинок: електромобіль MC20, новий флагманський кросовер, а також седан, який замінить Quattroporte.

У 2026 році у Тавареса закінчується контракт, і продовжувати його концерн не буде. Наразі йде пошук наступника на посаду генерального директора Stellantis, ім’я якого мають розкрити наприкінці 2025 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua