Прем’єр Данії про план перемоги Зеленського: є дуже добрі ідеї

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що у плані перемоги президента України Володимира Зеленського є добрі ідеї, але ключовим елементом є членство в НАТО.

Метте Фредеріксен
Прем'єр Данії про план перемоги Зеленського: є дуже добрі ідеї

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що у плані перемоги президента України Володимира Зеленського є добрі ідеї, але ключовим елементом є членство в НАТО. Вона наголосила, що це найкраще “страховка життя” для країни, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на DR.

Однак не всі члени Альянсу підтримують запрошення України до НАТО, включаючи США. Данія активно виступає за це і продовжуватиме просувати цю ідею на зустрічах у ЄС.

Фредеріксен наголосила на важливості закінчення війни демократичним і справедливим шляхом, але наголосила, що Росія не виявляє готовності до визнання демократичних принципів і залишається загрозою для всіх.

Вона також зазначила, що країни НАТО мають бути готовими збільшувати витрати на оборону для забезпечення миру та безпеки. 16 жовтня Зеленський вперше розкрив деталі плану перемоги, який включає запрошення України до НАТО до завершення війни та кілька секретних пунктів. Прем’єр Данії заявила, що скоро F-16 будуть на шляху до України.

Європа має збільшити витрати на оборону та безпеку для стримування РФ.