Китайський виробник дронів DJI подав до суду на Пентагон

DJI подала позов проти Мініоборони США за включення до списку компаній, які нібито пов'язані з китайськими військовими, що, за словами DJI, не відповідає дійсності.

Китайський виробник дронів DJI подав до суду на Пентагон

Китайська компанія DJI подала позов проти Міністерства оборони США за включення до списку компаній, які нібито пов’язані з китайськими військовими, що, за словами DJI, не відповідає дійсності, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Пентагон окреслив DJI як “китайську військову компанію”, з чим виробник дронів не згоден, заявляючи, що не належить і не контролюється китайськими військовими.

Включення до списку попереджає американські компанії про ризики співпраці з DJI. Компанія стверджує, що це рішення позбавило її контрактів і завдало шкоди репутації, змусивши багатьох клієнтів у США та за кордоном розірвати угоди.

DJI подала позов після того, як понад 16 місяців не отримувала відповіді від Міноборони США. Компанія заявляє, що суд став єдиним можливим способом захисту. Раніше Міноборони України уклало контракт на постачання 4200 дронів DJI для ЗСУ. У вересні Палата представників США схвалила законопроекти, серед яких є заборона на використання дронів DJI з міркувань національної безпеки. З’явилися фото наслідків атаки дронів у Київській області.

Управління закупівлями дронів для ЗСУ здійснюватиметься через DOT-Chain.

Exit mobile version