Законодавці США вимагають від Японії посилити обмеження на постачання чіпів до Китаю

Американські законодавці закликали Японію посилити обмеження на продаж обладнання для виробництва мікросхем Китаю, погрозивши власними заходами у разі бездіяльності.

Прапор Японії
Законодавці США вимагають від Японії посилити обмеження на постачання чіпів до Китаю

Американські законодавці закликали Японію посилити обмеження на продаж обладнання для виробництва мікросхем Китаю, погрозивши власними заходами у разі бездіяльності, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Bloomberg.

Політики відкинули твердження про негативний вплив обмежень на компанії, такі як Tokyo Electron Ltd., вказавши на зростання їх акцій та підтримку виробництва у США та ЄС. Вони висловили занепокоєння через здатність Китаю випускати процесори та закликали до скоординованих дій.

У листі йдеться про те, що без спільних заходів Пекін отримає вплив на виробництво озброєнь та товарів. Вашингтон також розглядає застосування правила FDPR, що дозволяє контролювати товари, вироблені там з використанням американських технологій.

Нещодавно США ввели санкції проти трьох компаній, зокрема двох китайських, підозрюваних у підтримці російських безпілотників. При цьому американські компанії, деталі яких потрапляють до Росії через посередників, не звинувачуються в порушеннях. Ізраїль просить США надіслати ще одну батарею ППО THAAD.

США, Корея та Японія створили групу з моніторингу за санкціями проти КНДР.