Франція підтримує план перемоги України

Франція підтримує план перемоги України у війні з Росією і готова продовжувати допомогу.

Жан-Ноель Барро
Франція підтримує план перемоги України

Франція підтримує план перемоги України у війні з Росією і готова продовжувати допомогу, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на міністра закордонних справ Франції Жана-Ноеля Барро на пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою.

Барро наголосив, що Франція вже тисячу днів підтримує Україну та продовжить допомагати не лише у військовій, а й у цивільній та економічній сферах. Париж також підтримає Україну, якщо розпочнуться мирні переговори.

Сібіга зазначив, що Франція активно просуває український план і повідомив, що з Барро обговорювалися додаткові кроки щодо його реалізації. Також міністр розповів про результати зустрічі “четвірки” у Німеччині, де обговорювалася імплементація плану.

17 жовтня Зеленський представив план перемоги у Брюсселі, і більшість лідерів ЄС його підтримали. Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив побоювання через ризик ескалації. Раніше Зеленський подав план у Верховній Раді, де передбачалося прискорене запрошення України до НАТО. Після місяця протестів і смерті мітингувальника Франція ввела комендантську годину на острові Мартиніка.

Франція проведе тренування зі швидкого перекидання на східний фланг НАТО тисяч військових.