У Пентагоні прокоментували відправку військ КНДР на фронт в Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити інформацію про відправку Північною Кореєю військ до Росії для участі у війні проти України.

Військові КНДР
У Пентагоні прокоментували відправку військ КНДР на фронт в Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити інформацію про відправку Північною Кореєю військ до Росії для участі у війні проти України. За його словами, якщо це правда, такий крок викликав би занепокоєння, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Reuters.

Південнокорейська розвідка повідомила, що КНДР направила 1500 бійців спецназу на Далекий Схід Росії для тренувань та адаптації, а потім їх можуть задіяти у бойових діях. Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про плани Пхеньяну надіслати 10 тисяч військових.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте зазначив, що поки що немає підтверджень цієї інформації. У той же час, Центр SPRAVDI опублікував відео, на якому нібито проходять тренування північнокорейських солдатів у Росії.

МЗС Франції попередило, що участь КНДР у війні може поширити конфлікт на Азію, а у Білому домі назвали це ознакою розпачу Росії. Пхеньян та Москва заперечують відправлення північнокорейських військових. КНДР відправила до РФ один із найтаємніших спецзагонів.

Глава МЗС Франції про війська КНДР в Росії: це може перекинути конфлікт на Азію.