ЦАХАЛ атакував банк “Хезболли”, терористи випустили по Ізраїлю сотні ракет

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по південних районах Бейрута, включаючи офіси фінансової асоціації "Аль-Кард Аль-Хасан", пов'язаної з "Хезболлою".

Ілюстративне фото
ЦАХАЛ атакував банк "Хезболли", терористи випустили по Ізраїлю сотні ракет

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по південних районах Бейрута, включаючи офіси фінансової асоціації “Аль-Кард Аль-Хасан”, пов’язаної з “Хезболлою”, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Times of Israel.

Ізраїль звинувачує цей квазі-банк у фінансуванні терористичних операцій. За даними ліванського агентства NNA, більшість ударів були спрямовані на об’єкти асоціації, один із них припав на територію аеропорту, який продовжив роботу у штатному режимі.

Атаки також торкнулися об’єктів у Гермелі, Ріяку та Баальбеку, де удар припав на ринок, який раніше використовував будівлю асоціації. Того ж дня бойовики “Хезболли” випустили близько 200 снарядів Ізраїлем.

Загострення конфлікту між Ізраїлем та “Хезболлою” посилилося останніми місяцями. ЦАХАЛ розпочала наземну операцію 1 жовтня, щоб відсунути бойовиків від кордону та повернути мирних жителів до їхніх будинків. Ізраїльські військові також вступили у ближні бої з бойовиками та виявили у них сучасне російське озброєння. США закликали Ізраїль знизити інтенсивність обстрілу Бейрута. ЦАХАЛ опублікував відео останніх хвилин життя нового лідера ХАМАС.

Ізраїль міг ліквідувати лідера ХАМАС у Секторі Газа.