США терміново перекинули до Ізраїлю передову систему протиракетної оборони

США терміново перекинули до Ізраїлю передову систему протиракетної оборони THAAD для посилення захисту на фоні загострення ситуації з Іраном.

США терміново перекинули до Ізраїлю передову систему протиракетної оборони

США терміново перекинули до Ізраїлю передову систему протиракетної оборони THAAD для посилення захисту на фоні загострення ситуації з Іраном, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Times of Israel.

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що система вже встановлена ​​і може бути оперативно введена в експлуатацію за потреби. THAAD доповнює існуючу ізраїльську систему Patriot, але має ширший радіус дії – до 200 км – і здатна захищати великі території. Для її експлуатації буде задіяно близько 100 американських військовослужбовців.

Цей крок було здійснено для захисту Ізраїлю у разі ескалації конфлікту, оскільки Іран раніше випустив 200 балістичних ракет ізраїльської території. Остін зазначив, що точні плани Ізраїлю щодо дій у відповідь поки невідомі, і США продовжують докладати зусиль для зниження напруженості та підтримки діалогу.

Міністр додав, що сприйняття дій сторонами може відрізнятися, але важливо запобігти подальшій ескалації. На тлі цієї ситуації надійшли повідомлення про те, що система THAAD уже введена в дію на території Ізраїлю. Данія виділяє $115 млн для допомоги Україні.

Путін принизив Монголію і використав її як розмінну монету у своїй геополітичній грі.

Exit mobile version