Південна Корея обговорює відправку в Україну наступальних озброєнь через солдатів КНДР

Південна Корея пообіцяла вжити "поетапних заходів" проти Північної Кореї та Росії через їхнє глибоке військове співробітництво.

Південна Корея
Південна Корея обговорює відправку в Україну наступальних озброєнь через солдатів КНДР

Південна Корея пообіцяла вжити “поетапних заходів” проти Північної Кореї та Росії через їхнє глибоке військове співробітництво. Серед заходів, що розглядаються, обговорюється можливість відправлення наступальних і оборонних озброєнь в Україну, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Yonhap.

Засідання було скликане після того, як розвідка Південної Кореї повідомила, що Північна Корея направить 12 000 військових для підтримки Росії, з яких 1500 вже розгорнуто Далекому Сході. Рада нацбезпеки назвала це порушенням резолюцій ООН та загрозою безпеці для Південної Кореї та всього світу.

Кім Те Хе підкреслив, що Південна Корея не залишиться осторонь і співпрацюватиме з міжнародним співтовариством для рішучої відповіді. Сценарій відправки зброї в Україну став вірогіднішим після підписання у червні пакту про взаємну оборону між Кім Чен Ыном та Володимиром Путіним. Поки Сеул надавав Україні лише нелетальну гуманітарну допомогу. КНДР відправила в Україну елітний підрозділ “бойових рабів”.

У Пентагоні прокоментували відправку військ КНДР на фронт в Україні.