Витік даних про підготовку удару Ізраїлю по Ірану: Трамп звинуватив адміністрацію Байдена

Відбувся витік секретних документів, що описують підготовку Ізраїлю до можливого удару по Ірану.

Дональд Трамп
Витік даних про підготовку удару Ізраїлю по Ірану: Трамп звинуватив адміністрацію Байдена

Відбувся витік секретних документів, що описують підготовку Ізраїлю до можливого удару по Ірану, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Times of Israel.

Дональд Трамп звинуватив у витоку адміністрацію Джо Байдена, назвавши інцидент “поганим явищем” і припустивши, що за цим може стояти “ворог зсередини”. Трамп заявив, що терпіти таку некомпетентність більше не можна, додавши, що це є неприпустимим у питаннях національної безпеки.

ФБР повідомило про початок розслідування витоку. Секретні документи, датовані 15 та 16 жовтня, потрапили до мережі 18 жовтня, коли їх опублікував Telegram-канал Middle East Spectator. У них йдеться про плани переміщення Ізраїлем боєприпасів та проведення навчань ВПС з використанням ракет “повітря-поверхня”, що розглядається як підготовка до можливого удару по Ірану.

CNN підтвердив справжність інформації, посилаючись на три незалежні джерела, знайомі з ситуацією. Інцидент викликав стурбованість, оскільки витік документів із таким рівнем секретності ставить під загрозу оперативні плани та міжнародні відносини. Байден публічно закликав “посадити” Трампа.

Трамп розповів про свої погрози Путіну через Україну.