Президент США Байден прокоментував рішення надати Україні $20 млрд за рахунок відсотків від заморожених росактивів

“Це ще одне нагадування Володимиру Путіну про те, що світ згуртувався навколо України”, – наголосив Байден.

Президент США Байден прокоментував рішення надати Україні $20 млрд за рахунок відсотків від заморожених росактивів

Джо Байден

Білий дім назвав історичним рішення використовувати російські державні активи для підтримки України.

Президент США Джо Байден прокоментував із цього приводу намір Штатів виділити $20 млрд у межах ініціативи G7 надати Києву $50 млрд кредиту за рахунок надприбутків від заморожених активів РФ.

«Після жорстокого вторгнення Росії в Україну G7 зробила сміливі дії щодо знерухомлення суверенних активів Росії в наших юрисдикціях і зобов’язалася, що ці активи залишаться замороженими доти, доки Росія не припинить свою агресію і не заплатить за шкоду, завдану нею Україні», – наголосив Байден.

Президент США підтвердив, що у межах пакету G7 Сполучені Штати 23 жовтня оголошують про надання кредиту в розмірі $20 млрд.

«…Україна може отримати необхідну їй допомогу зараз, не обтяжуючи платників податків. Ці кредити підтримають народ України, який захищає та відновлює свою державу. І наші зусилля чітко дають зрозуміти: тирани нестимуть відповідальність за завдану ними шкоду», – наголосив американський президент.

Байден запевнив, що «Росія не переможе у цьому конфлікті. Переможе народ України». 

«Це ще одне нагадування Володимиру Путіну про те, що світ згуртувався навколо України, а Сполучені Штати та наші партнери з G7 продовжать підтримувати її на кожному кроці», – додав лідер США.

  • Нині заступник радника з національної безпеки Білого дому Даліп Сінгх розповів, що Штати хочуть розділити свою допомогу Україні: $10 млрд перерахувати як фінансову допомгу, а інші $10 млрд спрямувати на військову підтримку.
  • 23 жовтня ЄС остаточно схвалив виділення Україні 35 млрд євро кредиту за рахунок надприбутків, отриманих від заморожених російських активів.

lb.ua