У Пентагоні стурбовані атаками Ізраїлю на армію Лівану та миротворців ООН


У Пентагоні стурбовані атаками Ізраїлю на армію Лівану та миротворців ООН

Фото: міністр оборони США Ллойд Остін (Getty Images) Автор: Валерій Савицький

Вашингтон стурбований ударами по збройних силах Лівану та закликає Ізраїль вжити заходів для забезпечення безпеки ліванської армії, а також миротворчої місії ООН (UNIFIL).

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час телефонної розмови з ізраїльським колегою Йоавом Галантом, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони США.

Остін зазначив, що Вашингтон вітає рух гуманітарної допомоги через контрольно-пропускний пункт Ерез у північній частині Сектора Газа та закликав Ізраїль вжити заходів для вирішення складної ситуації, що там склалася.

Крім того, міністр оборони США “висловив свою глибоку стурбованість повідомленнями про удари по ліванських збройних силах” та закликав Ізраїль “забезпечити безпеку і захист ліванських збройних сил і сил UNIFIL”.

Месседжі Остіна пов’язані з інцидентом, що стався минулої неділі. Троє ліванських солдатів загинули внаслідок ізраїльського удару по армійському автомобілю на півдні країни.

У Тель-Авіві заявили, що атакують бойовиків “Хезболла”, вибачилися за інцидент і завірили, що військові ЦАХАЛ не діяли проти ліванської армії.

Минулого тижня Вашингтон направив ізраїльським офіційним особам листа з вимогою вжити конкретних заходів для вирішення гуманітарної кризи у Секторі Газа. Інакше вони можуть зіткнутися з можливими обмеженнями на американську військову допомогу.

Інциденти з обстрілами армією Ізраїлю

Одночасно з наземною операцією, військові ізраїльської армії щодня атакують об’єкти терористичної організації “Хезболла” у Лівані, яку підтримує Іран. Бойовики у відповідь обстрілюють ракетами і дронами північні райони Ізраїлю.

Нещодавно миротворча місія ООН у Лівані (UNIFIL) заявила, що її війська кілька разів потрапляли під ізраїльські обстріли.

Так, днями ізраїльський бульдозер зруйнував спостережну вежу й огорожу по периметру об’єкту миротворців ООН у селищі Марвахін на півдні Лівану.

Раніше військові ЦАХАЛ обстріляли південь Лівану. Одна з ракет впала неподалік бази UNIFIL, поранень зазнали двоє миротворців.

У США вимагають від Ізраїлю забезпечити безпеку миротворців ООН у Лівані.

Також Вашингтон закликав Ізраїль зменшити кількість ударів по Бейруту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua