Сибіга закликав африканські та арабські держави протидіяти російським “вагнерівцям”

Очільник МЗС наголосив, що Росія експортує до регіону нестабільність та хаос, зокрема через діяльність в багатьох країнах Африки російських “вагнерівців”. 

Сибіга закликав африканські та арабські держави протидіяти російським “вагнерівцям”

Глава МЗС Андрій Сибіга під час візиту до Каїра закликав усі відповідальні африканські та арабські держави протидіяти російським “вагнерівцям” і спробам Кремля розширити зону хаосу на Африканському континенті.

Про це йдеться у пресрелізі МЗС.

У розмові зі своїм єгипетським колегою Бадром Абдель Ати він нагадав про безпекові загрози, які Росія створює в Африці. Сибіга наголосив, що Росія експортує до регіону нестабільність та хаос, зокрема через діяльність в багатьох країнах Африки російських “вагнерівців”. 

За його словами, російські найманці є головорізами, які не зміцнюють безпеку, а експортують небезпеку. Очільник МЗС підкреслив, що вони несуть смерть, руйнування та дестабілізацію. Міністр закликав усі африканські та арабські держави, які цінують стабільність та прогрес, обʼєднати зусилля в протидії російським спробам розширити зону хаосу та небезпеки.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

У вересні Reuters написало, що серед десятків найманців ПВК “Вагнер”, які, ймовірно, загинули після бою з туарегами у Малі, були росіяни, які воювали в Україні, а також перед тим побували у Сирії та Лівії.

Зокрема, вдалося ідентифікувати 23 окупантів, які зникли безвісти, та ще двох, котрі потрапили у полон повстанців після засідки біля міста Тінзауатен на кордоні з Алжиром.

lb.ua