Іран та Ірак закрили свій повітряний простір

Іран закрив свій повітряний простір до суботи, 9:00 ранку за місцевим часом (1:30 за східним часом), а Ірак – до 11:00 (4:00 за східним часом).

Ракета та прапор
Іран та Ірак закрили свій повітряний простір

Іран закрив свій повітряний простір до суботи, 9:00 ранку за місцевим часом (1:30 за східним часом), а Ірак – до 11:00 (4:00 за східним часом), повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на CNN.

В Іраку вказано, що повітряний простір відкриється об 11:00 після завершення обмежень. Під час ізраїльських ударів по Тегерану чотири цивільні літаки залишили іранську столицю, що зафіксувала платформа FlightRadar24. За інформацією іранського агентства Fars, атаку зазнали кілька військових баз на заході Ірану та у південно-західній частині Тегерана.

США офіційно заявили, що не брали участь у військовій операції Ізраїлю. Нагадаємо, що 26 жовтня Ізраїль завдав ударів по Ірану у відповідь на масований ракетний обстріл, здійснений Тегераном на початку жовтня. Повідомлялося про серію вибухів у Тегерані та інших містах. ЦАХАЛ підтвердив, що удари були точковими та націлені виключно на військові об’єкти, включаючи системи ППО та ракетні бази. В МАГАТЕ зробили заяву про ядерні об’єкти Ірану після ударів Ізраїлю.

Іран пригрозив відповіддю на атаку Ізраїлю.